Press release

Welcome! by Securitas ondersteunt mobiel COVID-19 Test Centre voor passagiers op Brussels Airport

Aanpak biedt ook oplossing voor culturele sector en evenementensector

11 september 2020 – Brussels Airport opent maandag 14 september een mobiel COVID-19 testcentrum waar passagiers zich kunnen laten testen. Welcome!, het hospitality label van bewakingsfirma Securitas, is één van de partners die de werking van deze testfaciliteit mee in goede banen zal leiden. Testcentra zoals op Brussels Airport zijn niet alleen bedoeld voor luchthavens. Ze kunnen ook een oplossing bieden voor de cultuur- en evenementensector. Welcome! wil hiermee de heropstart van evenementen faciliteren en tegelijk haar eigen personeel creatief blijven inzetten.

Welcome! is gespecialiseerd in de ontvangst en begeleiding van bezoekers in bedrijven, op luchthavens en op events. “Uiteraard hebben ook wij als hospitality-bedrijf zwaar te lijden onder de COVID-19 periode. De impact op onze activiteiten is niet te onderschatten. Op Brussels Airport zelf is er op dit moment nog maar 1/4e van ons gewoonlijk aantal medewerkers effectief aan het werk, voornamelijk bij de bagagediensten en de Lost & Found dienst. Dankzij de komst van het mobiele testcentrum kunnen we ons aantal medewerkers op de luchthaven al met de helft optrekken. Dankzij specifieke opleidingspakketten hebben we enkele collega’s kunnen omvormen tot getrainde COVID-coördinators. Zij houden toezicht op de naleving van de COVID-19 maatregelen voor onze klanten. We zijn dus continu op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te blijven ondersteunen én om ons personeel te blijven inzetten. Dat vraagt een flinke dosis creativiteit!” zegt Nathalie Panait, Business Development Manager bij Welcome!.

Welcome! COVID-19 Test Centre

Geruststellen van passagiers

In het COVID-19 Test Centre aan Brussels Airport zorgen de Welcome! hosts voor de ontvangst en de begeleiding van de personen die er zich laten testen. “Onze hosts zijn opgeleid om bezoekers bij de ontvangst meteen op hun gemak te doen voelen. Het geruststellen van gestresseerde of bezorgde passagiers is enorm belangrijk voor deze opdracht. We leggen de focus op luisteren, begrip tonen en uiteraard geven we zelf altijd een rustige indruk. Onze medewerkers krijgen natuurlijk ook een specifieke COVID-19 veiligheidstraining.” legt Nathalie Panait uit. Verder zorgt Welcome! ook voor de administratieve ondersteuning en opvolging van de COVID-19 testresultaten. “Het organisatorische aspect nemen we dus volledig op ons.”

Hoop voor de cultuur- en evenementensector

Een dergelijk testcentrum is niet alleen voor de luchthavensector een praktische en welkome oplossing, het kan zeker ook voor de culturele sector en de evenementensector een uitweg zijn uit de diepe crisis waarin zij zich bevinden. Zo kan een bezoeker van een event op voorhand uitgenodigd worden om ter plaatse een test af te nemen. De resultaten van een sneltest zijn 3 uur later beschikbaar en bepalen of de bezoeker al dan niet mag binnengaan. “We merken een concrete vraag vanuit de eventsector naar flexibele onthaaloplossingen.” zegt Nathalie Panait.

Dankzij mobiele testlabs die ter plaatse worden geïnstalleerd, kunnen eventorganisatoren zich focussen op hun ‘core business’: het vlotte verloop van het evenement zelf en tevreden bezoekers. Het biedt hen de mogelijkheid om concerten, voorstellingen, … te laten doorgaan, en dat onder een maximale veiligheid. “Ook bedrijven en werkplekken waar niet iedereen kan telewerken kunnen een testcentrum inzetten. Het geeft hoop en is een grote stap vooruit. We zijn blij dat we op deze manier het verschil kunnen maken.”, besluit Nathalie Panaît.

Meer info over Welcome!

Geplaatst op: 31-08-2020

Lees meer press releases

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart