Press release

Slimme camera’s gebruiken Artificiële Intelligentie om sneller in te grijpen bij gevaar

Bij Securitas begint de toekomst vandaag dankzij een partnership met AI-expert Robovision

Smart cities, smart homes, smart camera’s: hoe langer hoe meer evolueren we naar een ‘smart society’. Ook Securitas is ervan overtuigd dat veiligheid steeds ‘slimmer’ en daarom ook beter kan worden dankzij de combinatie van de juiste mensen met de juiste kennis en de nieuwste technologie. Daarom sloot Securitas recent een samenwerkingsovereenkomst met Robovision, ontwikkelaar van AI-technologie die gebaseerd is op ‘deep learning’.

Securitas en Robovision bezegelen met een structureel partnership een diepgaande samenwerking tussen de Belgische leider in Artificiële Intelligentie (AI) voor video-toepassingen en de Europese marktleider in Security. Robovision, een Belgische onderneming van AI-experts, ontwikkelt en verwerkt ‘deep learning’ software in computervisiesystemen en behoort tot de top van Europa.

De AI-technologie van Robovision zal toegepast worden op de bestaande cameranetwerken van Securitas en ervoor zorgen dat de geregistreerde beelden ook geïnterpreteerd worden. De software past immers op de camerabeelden algoritmische analyses toe en herkent zelf bepaalde gevaarlijke zaken en onveilige patronen. Zo krijgen de meldkameroperatoren sneller en automatisch een signaal binnen en kunnen levensnoodzakelijke interventies nog sneller uitgevoerd worden.

Artificiële Intelligentie als een dienst

De kracht van de samenwerking bestaat in de complementariteit tussen beide partners. Robovision heeft de AI-expertise in huis en Securitas weet hoe ze deze technologie kan omzetten naar praktische toepassingen. Securitas beschikt als vergunde bewakingsonderneming immers over de juiste kwalificaties en expertise om oplossingen naar de markt te brengen. Het verwerken van beelden is zeer sterk gereglementeerd en past zo volledig binnen het juridisch kader bepaald in onder meer de camera- en privacy wet.

Omdat Securitas deze slimme camera’s beschikbaar zal stellen op de markt als een dienst, kunnen klanten de vooruitstrevende technologie van Robovision op een ‘laagdrempelige’ manier afnemen in een eenvoudig verbruiksmodel, mét respect voor hun privacy en die van burgers.

Slimme camera's gebruiken Artificiële Intelligentie

Veilig in verschillende sectoren

Het versterken van beveiligingscamera’s met artificiële intelligentie is relevant in tal van sectoren: de gezondheidszorg, maakindustrie, retail,  bankensector, het openbaar vervoer, … De mogelijke toepassingen zijn eindeloos: denk maar aan perronbeveiliging, waarbij slimme camera’s automatisch kunnen detecteren of een persoon zich op het perron bevindt. Banken kunnen slimme camera’s gebruiken die de methodes van plofkrakers herkennen. Hiervoor hebben ze zelf geen AI-experts nodig en krijgen de meldkameroperatoren automatische meldingen wanneer het AI-algoritme een onveilige situatie herkent. Beveiligers van Securitas kunnen dan op interventie geroepen worden.

We zijn verheugd om rond beeldverwerking te kunnen samenwerken met de experts van Robovision. Dit strategische partnership past in onze visie om ‘data driven next generation’ security oplossingen naar de markt te brengen. Dankzij deze samenwerking zijn zowel wij als onze klanten klaar voor de toekomst.” – Dirk Peeters, CTO Securitas Belux.

“Securitas beschikt over de nodige expertise op vlak van beeldverwerking en privacy. Onze technologie kan dankzij dit partnership op de correcte manier worden ingezet. De ervaring van Securitas en de expertise van Robovision zijn enorm complementair. We zijn blij dat we met onze technologie kunnen bijdragen tot een veiligere wereld.” – Jonathan Berte, CEO Robovision.

Geplaatst op: 04-12-2019

Lees meer press releases

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart