Press release

Securitas opent mobiele basis bij Politiezone Vlas

Politiezone Vlas en Securitas slaan opnieuw de handen in elkaar voor de uitbreiding van hun uniek samenwerkingsproject. De 2 partners kiezen voor een heel nauw partnership. Vanaf midden juli 2020 zullen 5 mobiele agenten van Securitas vanuit het politiecommissariaat opereren, de klok rond.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Kortrijk): “Mobiele agenten van Securitas die in de regio Kortrijk bewakings- en beveiligingsopdrachten op bv. bedrijventerreinen uitvoeren, zullen vanaf nu vertrekken vanuit het politiecommissariaat in de Minister De Taeyelaan. Met deze extra ogen op het terrein kan nog efficiënter en kordater worden opgetreden tegen criminelen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Een unicum in ons land.”

Samenwerking sinds 2019

De eerste samenwerking startte in maart 2019. Sindsdien staat een vaste poule van Securitas medewerkers samen met de politie in voor de monitoring van het cameranetwerk, het telefonisch onthaal van de 1701 oproepen, het fysiek onthaal van bezoekers en de veiligheidsrondes in het commissariaat.

Nu anderhalf jaar later wordt een nieuwe stap gezet.

Meerwaarde van een mobiele basis aan het politiecommisariaat

Vanaf midden juli 2020 zullen 5 mobiele agenten van Securitas vanuit het politiecommissariaat opereren, de klok rond.

Korpschef Filip Devriendt: “Als lokale politie hebben wij een pak uitdagingen op het vlak van criminaliteitsbestrijding op het terrein. Daarom hebben wij alle professionele ogen met elk zijn of haar specialiteit nodig. De opportuniteit om de samenwerking met Securitas uit te breiden was er en we lieten deze niet voorbij gaan. Dankzij hun expertise op het vlak van bewaking en beveiliging kunnen zij een belangrijke bijdrage en ondersteuning leveren op het terrein.”

Burgemeester Francis Benoit (Kuurne): “Heel wat grote firma’s, bedrijventerreinen, winkelcentra en organisatoren van evenementen doen een beroep op een private veiligheidspartner zoals Securitas, om zowel overdag als ’s nachts toezicht te houden op hun bedrijfsgebouwen en -sites. Kortom, naast de reguliere politiepatrouilles zijn er dus ook heel wat private veiligheidsmensen op pad die verdachte voertuigen, personen en handelingen kunnen signaleren. En het is net daar waar PZ Vlas en Securitas ook nauwer gaan samenwerken.”

 

Ideale ligging

Door vanuit het commissariaat in Kortrijk te vertrekken wordt een enorme tijdswinst geboekt en zijn de bewakingsagenten vlugger en dus ook veel langer in de politiezone aanwezig.

Roeland De Vulder – Area Manager Securitas:  “We zijn uitermate opgetogen dat we deze nieuwe stap kunnen zetten en zijn absoluut overtuigd van de meerwaarde en voordelen voor beiden. Kortrijk is een belangrijke stad als uitvalsbasis. De ligging van het commissariaat vlakbij de belangrijke as E17/R8/A19 is voor onze activiteit, waar korte interventietijden en nabijheid bij onze klanten primordiaal zijn, een echte toplocatie. Zeer bereikbaar. We kunnen dus een  efficiëntere service leveren. Ook voor mobiele Securitas agenten betekent dit dat sommigen dichter bij huis kunnen werken.”

2 mobiele Securitas agenten

Snelle alarmering en infodoorstroming over verdachte feiten

Door de nauwere betrokkenheid van de mobiele Securitas agenten met de politiezone kan er een gestructureerde en snelle signalering, alarmering en infodoorstroming gebeuren vanuit de Securitas medewerker op het terrein naar de politie.

Indien een mobiele bewakingsagent een verdachte handeling vaststelt tijdens zijn reguliere taakuitvoering zal hij de politie verwittigen. Hij gaat niet actief op zoek naar verdachte handelingen of andere zaken.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Door deze samenwerking kunnen de bewakingsagenten onze politiemensen dag en nacht ondersteunen. Samen met het uitgebreid netwerk van 200 veiligheidscamera’s en 23 slimme camera’s in en rond Kortrijk, Kuurne en Lendelede, moet dit leiden tot het voorkomen en ophelderen van zoveel mogelijk feiten, of het nu om een inbraak, diefstal, geweldpleging of andere criminaliteitsfenomenen gaat.”

In de toekomst willen we de Securitas medewerkers die in Kortrijk, Kuurne en Lendelede actief zijn ook dezelfde info kunnen meegeven die nu al via de officiële BIN’s, WIN’s en SAVE-netwerken verspreid wordt. Maar daarvoor moet het wettelijk kader eerst nog worden aangepast.

Persmoment PZ Vlas mobiele basis
Geplaatst op: 10-07-2020

Lees meer press releases

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart