Press release

Vooruitblikken op toekomstige technologische trends tijdens 10de editie van Securitas ICT Inspiratiedag

Neder-Over-Heembeek, 11 maart 2021 – Vandaag vond de 10de editie van de Securitas ICT Inspiratiedag plaats. Meer dan 700 personen, van 250 verschillende organisaties voornamelijk uit de publieke sector, woonden deze dag -dit jaar virtueel- bij. Ook Vlaams Minister-president en minister van ICT en Facilitair Management Jan Jambon woonde de sessie bij. In deze speciale editie wierpen zowel Securitas zelf, partners zoals HPE, Aruba, Dell en Microsoft, alsook inspirerende keynote sprekers zoals professor Bart Preneel, Jan De Schepper en Rudy Heylen hun licht op de toekomstige ICT-trends en technologische evoluties.

Als overkoepelend thema voor deze jubileumeditie, werd tijdens de Securitas ICT Inspiratiedag 10 jaar teruggeblikt en naar het volgende decennium vooruitgekeken naar de te verwachten ICT en technologie evoluties. Ook al kon de verjaardagseditie omwille van de huidige coronamaatregelen niet fysiek plaatsvinden, het kende toch een groot succes. Meer dan 700 mensen schreven zich in om zich te laten inspireren en nieuwe inzichten op te doen van de ervaren ICT-experts. Dit jaar telde het event meer dan 12 verschillende keynotes, panelgesprekken en interviews, onder meer gepresenteerd door Michaël Van Droogenbroeck en Virginie Claes en samen met Securitas gehost door een 20tal partners: HPE, Microsoft, Aruba, Google, en Dell. Onderwerpen die doorheen de dag aan bod kwamen, waren onder meer: “hoe denkt een hacker”, “hoe kan artificiële intelligentie helpen bij kankerdetectie of ingezet worden tegen cyberaanvallen” of “het belang van het menselijke aspect bij IT projecten”.

ict inspiratiedag 2021

“De laatste jaren zien we een steeds sterkere convergentie tussen klassieke security technologie en ICT. We merken ook dat de vraag naar door ons beheerde innovatieve ICT-infrastructuur bij onze klanten alsmaar toeneemt. Een Inspiratiedag zoals vandaag faciliteren wij dan ook ten behoeve van onze klanten opdat ook zij een beter inzicht kunnen verwerven in de nieuwste technologische ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van online beveiliging, AI en hybrid cloud,” aldus Dirk Peeters, Managing Director ES & Technology Services van Securitas België.

Meer dan 200 overheidsinstellingen sloten zich aan het raamcontract

Dit jaarlijkse event richt zich voornamelijk tot overheidsinstellingen en kadert dan ook binnen het raamcontract tussen VITO (Vlaamse Instelling voor technologisch Onderzoek) en Securitas, waarmee overheidsdiensten zowel hardware, software als bijhorende diensten gemakkelijk kunnen aankopen zonder aanbesteding. Securitas waakt over de toegankelijkheid van deze diensten en biedt ze aan as a service. Vandaag traden al meer dan 200 organisaties uit de publieke sector toe tot dit raamcontract, waaronder OCMW’s, ziekenhuizen, nutsbedrijven en intercommunales, lokale en provinciale besturen, openbare instellingen, universiteiten, hogescholen en politiezones.

“De ICT-wereld evolueert erg snel waardoor het voor overheidsdiensten niet altijd evident is om de huidige markttrends op een efficiënte manier te volgen”, zegt Wim Bisschops, Director ICT Solutions bij Securitas. “Niet alle steden, gemeenten of overheidsdiensten beschikken over eigen datacenters en voldoende ICT en Security-specialisten, terwijl de hoeveelheid data die zij moeten verwerken wel exponentieel toeneemt. Als specialist in ICT-oplossingen wil Securitas deze, maar ook klanten uit andere sectoren, dan ook zo veel als mogelijk ontzorgen met de nodige ondersteuning en expertise,”  aldus Bisschops.

ict inspiratiedag 2021
ict inspiratiedag 2021
Geplaatst op: 11-03-2021

Lees meer press releases

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart