Blogpost

Nieuwe uniformen met RFID-tags voor Securitas agenten

Elke bewakingsagent moet in ons land verplicht een uniform dragen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft richtlijnen opgesteld waaraan deze kleding moet voldoen. Zo zijn er specifieke kleuren gedefinieerd en moet er verplicht een Vigilis-embleem (V-teken) zichtbaar zijn. Uiteraard moet werkkledij bewakingsagenten bovenal ook comfortabel zitten, stijlvol ogen en aangepast zijn aan het type bewakingstaak. Securitas besloot om het design van de uniformen te vernieuwen en in 2020 een nieuwe ‘collectie’ te lanceren.

Kwaliteit, duurzaamheid en een goede fit via een beveiligd e-commerce platform

“Het design was aan opfrissing toe. We hebben een grootschalige enquête bij onze agenten uitgevoerd en op basis van hun feedback zijn we op zoek gegaan naar verschillende leveranciers in België en Nederland. De focus lag op kwaliteit, duurzaamheid en een goede fit.” legt Arnaud de Turck uit, Project Manager van dit project bij Securitas.

Bovendien kunnen Securitas agenten binnenkort hun nieuwe uniforms ook via een nieuw platform bestellen. Dankzij de samenwerking met partners Duke & Grace en Bleckmann, beschikt Securitas in België nu over een beveiligd intern e-commerce platform waarop medewerkers binnenkort hun uniformkledij kunnen bestellen, laten leveren en/of laten omwisselen. Ook overbodig geworden of kapotte uniformen zullen gemakkelijk via het platform terug ingeleverd kunnen worden. Securitas zorgt dan dat de kledij gewassen en hergebruikt of gerecycleerd kan worden.

Securitas_Uniforms_Catalogue_2020_image_page

“Die onmiddellijke traceerbaarheid is van levensbelang, want als een kledingstuk van een bewakingsagent van de radar verdwijnt, dan is dat een potentieel risico voor de maatschappij.”
– Arnaud De Turck

Traceerbaarheid dankzij RFID-technologie

Duke & Grace stond in voor het bouwen van de interne webshop en stroomlijnen van de vele in- en uitgaande ‘flows’. Een orgelpunt daarbij was de integratie van het platform met alle huidige en bestaande IT-systemen: het HR platform met de gegevens van alle 6500 bewakingsagenten en het Single Sign-On platform voor authenticatie.

Bleckmann, het bedrijf dat de logistiek en distributie voor Securitas voor zijn rekening neemt, ontfermt zich over de complexe communicatie over alle bestellingen en teruggaven. Zij zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat elk kledingstuk Radio Frequency Identification-technologie (RFID) bevat. RFID is een technologie waarmee het uniform draadloos kan worden geïdentificeerd en gevolgd. Door de RFID-code te matchen met de productcode van elk type kledij is ieder stuk op elk moment door het platform gemakkelijk identificeerbaar en traceerbaar.

Arnaud De Turck: “Die onmiddellijke traceerbaarheid is in end-to-end distributie altijd belangrijk. Maar nu van levensbelang, want als een kledingstuk van een bewakingsagent van de radar verdwijnt, dan is dat een potentieel risico voor de maatschappij.”

Voor de Securitas agenten is het vooral een grote sprong vooruit in gebruiksgemak. Ze zullen binnenkort zelf, van thuis uit, alles bestellen wat ze nodig hebben om hun job goed uit te voeren. In de toekomst zelfs zonder fysieke maatopname dankzij virtuele scanning. Een hele verbetering: want elk type job en elk type werkpost heeft vaak een specifiek uniform nodig.

Geplaatst op: 08-07-2020

Lees meer blogposts

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart