Employee story

Hoe Welcome! het verschil maakt voor zijn klanten

 

Van vliegende receptioniste tot manager voor Welcome! by Securitas: Laurie is een gedreven collega die authenticiteit en gastvrijheid hoog in het vaandel draagt. Ze werkt ondertussen al 8 jaar bij Welcome! en vertelt ons in deze reeks meer over haar passie voor hospitality.

Flying receptionist

“Ik ben bij Welcome! begonnen als ‘vliegende receptioniste’. Ik verving receptionisten die met vakantie of in ziekteverlof waren. Ik werd dus ingepland bij verschillende bedrijven. Dat vroeg wel wat flexibiliteit qua uurrooster, maar ook telkens een aanpassing aan iedere bedrijfscultuur. Toch voelde ik telkens opnieuw een klik met de klanten. Daar maken we met Welcome! volgens mij het grootste verschil: we zorgen voor een perfecte fit met de klant, en we maken daar ook echt een prioriteit van.”

Matchmaking

“In mijn huidige job als Assistant Branch Manager bij Welcome! sta ik mee aan de basis van dat ‘matchmaking’ proces: ik ga in gesprek met de klant en ga aan de hand daarvan op zoek naar de collega die het best bij de functie en de omgeving past. Daarom is een persoonlijke connectie met klant en collega erg belangrijk. Daar haal ik enorm veel voldoening uit, want ‘happy employees make happy customers’.”

Hospitality, een totaalconcept

“We gaan nog een stapje verder dan een klassiek onthaal. Onze collega’s zijn Hospitality Officers. Met hun persoonlijke aanpak en gastvrijheid zorgen ze voor een echte experience. Onze Hospitality Officer stapt op de bezoeker af, spreekt hem/haar met de naam aan en brengt proactief de nodige zaken in orde. Komt een bezoeker aan met een taxi? Dan stelt onze Hospitality Officer meteen voor om een taxi te boeken voor de terugrit. Heeft de bezoeker een lange rit achter de rug? Onze collega biedt een drankje aan en toont waar de toiletten zich bevinden.

Ook de digitale mogelijkheden tillen de ontvangst vandaag naar een hoger niveau, denk maar aan een receptiekiosk die de receptietaken overneemt na de werkuren.”

“Aangezien elke receptie uniek is, tekent ons team voor iedere klant een service op maat uit. En om een kwalitatieve bezoekerservaring te blijven garanderen, worden de processen op regelmatige basis met de klant onder de loep genomen. Feedback is onze ‘key to success’!”

Meer weten? Bekijk wat onze klanten over ons zeggen of neem contact op met ons om te bekijken wat Welcome! kan betekenen voor uw bedrijf.

Geplaatst op: 29-09-2020

Lees meer employee stories

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart