Blogpost

De laatste indruk is zeker zo belangrijk als de eerste!

Een bekende quote die de nagel op de kop slaat? You never get a second chance to make a first impression’. En toch is de laatste indruk zeker zo belangrijk als de eerste. De manier waarop u afscheid neemt van een gast bepaalt een groot deel van zijn of haar beleving. Sterker nog, als een (potentiële) klant met een aangenaam gevoel vertrekt, heeft dat een positieve invloed op uw bedrijfsimago.

Als gastheer of gastvrouw staat u in voor de bezoekbeleving van uw klanten. Die moet matchen met uw bedrijfsimago. Zorg er daarom voor dat uzelf en uw werkplek er piekfijn uitzien. Fris, verzorgd, met de juiste energie. Niet alleen bij de aankomst van uw gast(en), maar ook bij het vertrek.

Wees voorbereid

Probeer die gastvrijheid en klantenbeleving simpelweg over de volledige lijn door te trekken. Van een goede eerste indruk tot een positieve laatste impressie. Een degelijke voorbereiding en planning is daarbij ontzettend belangrijk. Bereid uw werkdag goed voor als u gasten verwacht. Leg voorname dingen alvast klaar. Daardoor straalt u rust en positieve energie uit. Bovendien heeft u op die manier nog meer tijd en aandacht voor uw gasten

Aandacht voor iedereen

Ook erg belangrijk: scheer alle gasten over dezelfde kam. Iedereen moet zich van harte welkom voelen, én voldoende aandacht krijgen bij het vertrek. Dat is niet zo moeilijk: heb simpelweg oog voor vertrekkende gasten, bedank hen persoonlijk voor hun bezoek en wens hen nog een fijne (werk)dag. Die alertheid wordt erg gewaardeerd. Het geeft uw bezoeker namelijk een aangenaam gevoel.

De laatste indruk is zeker zo belangrijk als de eerste

Persoonlijk afscheid

Een persoonlijk afscheid staat voor oprechte aandacht. Dat apprecieert uw gast ontzettend hard. Straal uit dat u ook aan het einde van uw dag nog met veel passie en plezier werkt.

Vestig zijn of haar aandacht op de bewegwijzering, de weersomstandigheden en/of actuele reisinformatie. Met een eventueel sample van uw product of een flesje water of lekkere appel voor onderweg, toont u dat u service hoog in het vaandel draagt. Met zo’n laatste gebaar maakt u écht een goede indruk. En verhoogt u tot slot de kans dat uw gast met plezier terugkeert.

Wilt u meer weten over de hospitalitydiensten van Securitas? Een Welcome!-host onthaalt uw gasten op een persoonlijke en professionele manier. Een goede eerste indruk is op die manier verzekerd. Hij of zij staat ook garant voor een positief bedrijfsimago en een unieke bezoekbeleving.

Geplaatst op: 18-09-2019

Lees meer blogposts

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart