Employee story

2 high risk collega’s, 3 dilemma’s: Ragin

Securitas is op zoek naar 500 high risk bewakingsagenten. Wij schotelden onze collega’s high risk drie dilemma’s voor. Ontdek hier hun keuzes en kom meer te weten over een job in een high risk omgeving.

Present – High Risk bewakingsagent op de militaire basis van Heverlee. “Samen met mijn collega’s zorg ik voor de toegangscontrole van de militaire basis en sta ik in voor de veiligheid op de site. Controlerondes uitvoeren, cameramonitoring, interventie na alarm, …”

Past – “Ik ben gestart als beroepsmilitair. Na 10 jaar bij het leger was het tijd voor een andere uitdaging. Toen ben ik begonnen als high risk bewakingsagent bij Securitas. Mijn eerste ervaring deed ik op bij US Embassy en sinds 2018 werk ik op de Militaire Basis in Heverlee.”

Future – “Ik wil nooit stoppen met bijleren. Er zijn heel specifieke opleidingen die ik nog kan volgen en de doorgroeimogelijkheden zijn er. Ik ben er zeker van dat er mij nog een mooie carrière te wachten staat.”

Bij onverwachte situaties moet je snel handelen, want jij bent op dat moment verantwoordelijk voor de veiligheid.

Snorkelen of zonnebaden?

“Sowieso snorkelen. M’n teamgenoten en ik hebben wel een gezonde dosis actie nodig, we hebben zin voor avontuur. Bij het snorkelen kijk je ook actief rond, zonnebaden is echt iets passief. Dat laatste associeer ik toch veel minder met een bewakingsagent.”

De hoofdweg of de snelle zijweg?

“Dat is geen gemakkelijk keuze… Ik ga voor de snelle zijweg. Je werkt volgens zeer strikte procedures en je collega’s werken volgens dezelfde procedures. Dat geeft een houvast. Toch moet je in een high risk omgeving een groot ‘trek je plan’-gehalte hebben. Bij onverwachte situaties moet je snel handelen, want jij bent op dat moment verantwoordelijk voor de veiligheid. Maar je komt er zeker wel als je je gezond verstand gebruikt. Het is ook altijd handig dat je kan afstemmen met je collega’s. Beslissingen maak je zelden alleen.”

Ferrari of Ford?

“Ford straalt betrouwbaarheid en kwaliteit uit. Ferrari heeft een groter macho-gehalte en dat strookt helemaal niet met de houding die je aanneemt als bewakingsagent. Extremen werken sowieso niet in de bewakingssector, een evenwichtige manier van werken is enorm belangrijk. Je bent er niet om op te vallen maar je bent wel duidelijk aanwezig. Mensen moeten het signaal krijgen dat ze op je kunnen vertrouwen.”

Wat betekent ‘high risk’ voor jou?

“Om in een high risk omgeving te werken moet je een bepaalde ingesteldheid hebben. Je moet verantwoordelijkheid durven nemen en kunnen multitasken. We werken met veel verschillende tools tegelijk. Die tools ondersteunen ons, maar je moet er wel efficiënt mee kunnen werken.

Op de militaire basis werken we, zoals in veel high risk omgevingen, gewapend en met een bewakingshond. Dat wapen dient natuurlijk voornamelijk als afschrikmiddel en wordt gezien als het allerlaatste redmiddel bij gevaarlijke situaties. Om je wapenvergunning te kunnen behouden, moet je om de 3 of 4 maanden trainingen volgen. Je moet er dus voor openstaan om regelmatig extra opleidingen te volgen.

In een high risk omgeving is de relatie met de klant heel belangrijk. De militaire wereld is een complexe en aparte wereld, mijn ervaring als beroepsmilitair speelt in m’n huidige job natuurlijk wel in mijn voordeel. Toch zijn er veel gelijkenissen tussen de militaire sector en de private veiligheidssector. We werken ten slotte allemaal voor een veilige samenleving.”

Wil je Ragin aan het werk zien? Bekijk dan zeker deze video

Geplaatst op: 27-11-2019

Lees meer employee stories

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart